‘Komşu’ genç girişimci peşinde

Türkiye’de 73 şubesi ile hizmet veren Komşufırın, genç girişimcilerin peşine düştü. “Finansal Yatırım Ortaklığı” adı verilen franchise modeli ile yıl sonuna kadar 40 yeni şube açacaklarını anlatan Doruk Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, “Komşufırın şubelerine yüzde 50 ortak olmasını sağlayan sistem riski minimuma indiriyor” diyor.

Hürriyet

Son yıllarda hızlı bir büyüme yakalayan fırıncılık sektörü, yeni yatırım modelleriyle de öne çıkıyor. Bu alanda farklı bir franchise sistemi geliştiren Doruk Group Holding, Komşufırın markasıyla 40 yeni şube açacak. Finansal Yatırım Ortaklığı (FYO) adı verilen modelde, girişimci 375 bin dolarlık yatırımla Komşufırın’ın yüzde 50’sine ortak oluyor. 80 metrekarelik bir fırının aylık ciro hedefi ise 75 bin lira. Daha çok genç girişimcilere odaklandıklarını anlatan Doruk Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Komşufırın’a ortak olmak isteyenlere şu bilgileri verdi: 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR
– Finansal Yatırım Ortaklarıyla (FYO) beraber uzun yıllar sürecek, her iki tarafın da mutlu olacağı bir yapı hazırladık.
– Bu yeni iş modeliyle birlikte girişimciler ortalama 375 bin dolarlık yatırım yapıyor.
– 80 ile 100 metrekarelik Komşufırın şubelerine yüzde 50 ortak oluyorlar.
– Komşufırın’a yatırım finansmanı haricinde herhangi bir yatırım bedelinden sorumlu olmuyorlar.
– Lokasyon dahil önemli her türlü kararda ortak söz sahibi olunacak.
– Komşufırın ve FYO’lar, yatırımın geri dönüşünde de ortak olacaklar.
– Sistem ilk etapta Türkiye’nin büyükşehirlerinde uygulanacak.
– Uygun koşullar sağlandığı taktirde yurtdışı da hedef pazarlar arasında yer alıyor.

NE ZAMAN PARA KAZANIRIM
– Gelir modelinin oluşması açısından en önemli konu lokasyon.
– Bu alanda cadde ve alışveriş merkezleri öncelikli yatırım alanlarımızın başında geliyor.
– FYO’lara ait 80-100 metrekarelik bir fırının öngörülen aylık cirosu 75 bin-85 bin TL aralığında.
– FYO sisteminde Komşufırın ve FYO oluşacak kârı yarı yarıya paylaşacak.
– Aylık 80 bin lira cirosu olan model fırın için tahmini kar marjı yüzde 15-20 seviyesinde hesaplanıyor.

ŞİRKETİN BÜYÜKLÜĞÜ NEDİR
– Bugün 70 tanesi İstanbul’da olmak üzere 73 noktada müşterilerimize ulaşıyoruz.
– Bugün Komşufırın mağazalarında 40’a yakın çeşit ekmek sunuluyor.
– Komşufırın şubelerini yılda 10 milyondan fazla müşteri giriş yapıyor.
– Komşufırın’da 500’den fazla kişi istihdam ediliyor.
– Komşufırın’ın yıllık cirosu 110 milyon TL.

HEDEF 5 YILDA 300 ŞUBEYE ULAŞMAK
SEKTÖRÜN son dönemlerde hızlı bir büyüme yakaladığının altını çizen Doruk Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, şu değerlendirmeyi yaptı: “Müşteri trafiğinin en yoğun olduğu saatlerin başında 07.00–09.00 ve 17.00–19.00 saatleri geliyor. Sektördeki büyüme rakamları da dikkate alındığı zaman Komşufırın’ların büyümesi de devam edecek. Biz uzun vadeli bakıyoruz. 5 yıl içerisinde de 300’ün üzerinde Komşufırın şubesi ile daha geniş bir coğrafyada, daha fazla tüketiciye ürün sunmayı hedefliyoruz.”